Rideleir med overnatting

 

Aldersgrense: 9 år

Generell kunnskap om islandshesten, stell og riding.
Vi er innom historien til Islandshesten og spesielt den nære tilknytningen den har til vårt nærområde. Du får lære om hva som er spesielt med Islandshesten. Vi går i gjennom temaer som foring og stell. Du får og lære om de fem gangartene den har og rase typiske tema. Vi er og innom utstyrstilpassing og hva som er nødvendig utstyr.

rideleir-hest-islandhest-sunnfjord
Innføring i horsemanship.
Vi legger vekt på grunnleggende forståelse og samarbeid med hesten. Hvordan vi påvirker hesten med måten vi opptrer på er noe vi legger stor vekt på. Vi vil gjøre våre elever oppmerksom på deres kroppsspråk og hvordan hesten kan tolke det. Vi mener at det er like viktig å ha full kontroll og et godt samspill med hesten på bakken som det er i salen. Hos oss får du lære om hvordan hestene kommuniserer med hverandre, hvordan en flokk av hester fungerer.
Riding i bane
Vi har ovalbane og firkantbane. Her vil du få mulighet til å lære om hvordan en rir Islandshesten .  Dressurriding og balanseøvelser er grunnlaget for god riding.

rideleir-hest-islandhest-sunnfjord

rideleir-hest-islandhest-sunnfjord
Barfothesten
Barfothest er en hest som brukes uten tradisjonelt hovbeslag. En barfothest er en hest som brukes uskodd og som ikke trenger jernbeslag på grunn av sunne og godt utviklede høver. Det er stor forskjell på en skoløs hest og en barfothest. Hos oss er alle hestene barfot. Hos oss får du lære om dette. Du får og lære om hva som er viktig for hold av barfothest. Kunnskap om foring og bevegelse og levesett er helt grunnleggende for hvor godt en barfothest fungerer. Dette legger vi stor vekt på i undervisningen.
Andre aktiviteter med hest
Voltige er lek og gymnastikk på ryggen til en hest som er kontrollert av en annen enn utøveren. Øvelsene utføres mens hesten går i skritt, trav eller galopp. Opp til tre utøvere kan være på hesten samtidig, Voltige er en utmerket måte å trene balanse på. Vi har som mål at alle får prøve dette i løpet av uken, at alle får strekke sine grenser. For noen er det å stå på ryggen til hesten mens den står i ro en seier mens andre greier det mens den går i skritt.

Fritid. En viktig del av det å være på leir er å kunne være sammen med andre med samme interesse derfor er deler av dagen avsatt til sosialt samvær hvor deltakerne kan benytte seg av:

Sing star
Spill
Trampoline
Bøker og blader
Tegning
Se filmer
Mat. Hver dag får deltakerne 4 måltider. Vi legger opp til et variert kosthold.
Innlosjering. Huset deltakerne bor i ligger ved stallen og rideanlegget. Noen minutters kjøring fra Askvoll.
Huset har: 16 sengeplasser fordelt på 5 soverom. To store oppholdsrom med TV og Cd spiller. To bad med dusj og to separate toalett.
Avslutning. Vi avslutter uken med med en uhøytidlig konkurranse med premie. Hva konkurransen går ut på varierer med nivået på deltakerne.
Dagsrytme.
Søndag:
Deltakerene ankommer mellom kl 16.00 og 18.00. Tiden frem til kvelds kl 20.00 bruker vi til å bli kjent. Etter kvelds er det sosialt samvær til vi sier God natt kl 22.00.

Mandag til Torsdag:
Kl 09.00 God Morgen
Kl 09.20-10.00 Frokost
Kl 10.10-12.30 Aktiviteter med hest
Kl 12.40-13.10Lunsj
Kl 13.10-13.40 Fri
Kl 13.45-15.45 Aktiviteter med hest
Kl 16.15-16.45 Middag
Kl 16.45-19.00 Fri
Kl 19.00-20.00 Teori
Kl 20.00-20.30 Kvelds
Kl 20.30-22.00 Fri
Kl 22.00 God natt!

Fredag
Er lik som de andre dagene frem til lunsj
Kl 12.40-13.10 Middag
Kl 13.10-16.00 Avslutning med konkurranse.
Kl 16.00-18.00 Avreise

Tidene som er satt opp er ca tider og f eks varme vil gjøre at vi rir morgen og kveld.

Hugseliste

4 Responses to “ Rideleir med overnatting ”

  1. malin sier:

    gleder meg veldig

  2. Benedicte sier:

    Har dere rideleir som varer i 2 uker denne sommeren?

  3. Kjersti Wiik sier:

    Hei, har de rideleirar i 2015, og når? 🙂

Legg igjen en kommentar